Kimberley Bos
NOS SportAangepast

Skeleton-brons voor Bos bij wereldbeker in Pyeongchang

Skeletonster Kimberley Bos is bij de wereldbekerwedstrijden in Pyeongchang als derde geëindigd. Op de olympische baan moest ze alleen wereldkampioene Jacqueline Lölling (goud) en Jelena Nikitina (zilver) voor zich dulden.

De laatste wereldbeker van het seizoen werd zoals verwacht een prooi voor Lölling, die haar twee heats voltooide in 1.45,68. Nikitina eindigde op 0,30 seconden.

Derde voor olympisch kampioene

Bos was slechts 0,05 seconde langzamer dan de Russische. Ze werd derde voor Lizzy Yarnold, die regerend olympisch kampioene is. De tweede Nederlandse vrouw Joska Le Conté kwam niet in de tweede heat in actie, omdat ze als 21ste eindigde in de eerste heat.

Lölling eindigde op 1.591 punten in de wereldbekerstand. Tina Hermann uit Duitsland werd tweede (1.493 punten) en de Canadese Mirela Rahneva sloot het seizoen af met de derde plaats (1.475 punten).

Bos, die vorige maand als twaalfde eindigde op de WK skeleton, verzamelde dit seizoen 988 punten en werd daarmee twaalfde. De laatste race van het seizoen is een opsteker voor Bos, die volgend jaar hoopt uit te komen op de Olympische Spelen.

Nederlandse skeletonsters hebben olympische droom

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl