Russell Westbrook
NOS SportAangepast

Westbrook dirigeert Thunder naar zege, James helpt Cleveland

Met zijn 34ste triple-double van het seizoen heeft Russell Westbrook Oklahoma City Thunder naar een ruime overwinning op Toronto Raptors gedirigeerd. Het werd 123-102 in de Western Conference van de NBA.

Daarmee komt NBA-topscorer Westbrook steeds dichter bij het record dat stamt uit het seizoen 1961/1962, toen Oscar Robertson voor 41 triple-doubles zorgde in één seizoen.

Oklahoma City Thunder kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen. Na het derde kwart was de voorsprong al uitgebouwd tot 97-70. Op halve kracht speelde de ploeg de wedstrijd uit.

Hoogtepunt van de wedstrijd was een pass van Westbrook naar Victor Oladipo in het tweede kwart van de wedstrijd. Met een bovenhandse harde worp door de benen van Cory Joseph stelde hij zijn medespeler perfect in stelling om te scoren.

Cleveland Cavaliers winnen, maar verliezen spelers

In de Eastern Conference boekte koploper Cleveland Cavaliers een zege op Utah Jazzs: 91-83. Het was een avond van de terugkeer van Kevin Love, die de laatste maand ontbrak wegens een knieblessure. Maar de Cavs verloren ook weer twee spelers. Kyrie Irving en Iman Shumpert vielen uit met blessures.

Man van de wedstrijd was LeBron James. Hij werd met 33 punten topscorer, waarvan hij er liefst 17 maakte in het laatste kwart.

Uitslagen 16 mrt

Cleveland CavaliersUtah Jazz91-83
Toronto RaptorsOklahoma City Thunder102-123
New York KnicksBrooklyn Nets110-121
Atlanta HawksMemphis Grizzlies91-103
Denver NuggetsLos Angeles Clippers129-114
Golden State WarriorsOrlando Magic122-92

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl