Peter Bosz ziet het duel in Warschau tegen Legia met vertrouwen tegemoet
NOS VoetbalAangepast

Bosz: ik kan niets met onbegrip over niet-spelen Neres

De kans is klein dat David Neres op korte termijn zijn debuut gaat maken in de basis van het eerste elftal van Ajax. Peter Bosz zei op de persconferentie daags voor het Europa League-duel met FC Kopenhagen dat hij "niets kan met het onbegrip over het niet-spelen" van de miljoenenaankoop.

"Waar blijft hij?" vroeg Co Adriaanse zich zondag af in Studio Voetbal. "Dat is een mysterie", vulde Ron Jans aan. "Als je twaalf miljoen kost, moet je het vermogen hebben je aan te passen. Ajax heeft hem nodig om kampioen te worden", zei Adriaanse.

"We hebben dat bij zijn komst proberen uit te leggen", benadrukt Bosz. "Hij is heel jong en we hebben hem in de winterstop gehaald zodat hij kan wennen aan Nederland en de club. Het is veel geld, dat klopt. Maar we hebben gezegd dat hij er niet gelijk hoeft te staan. Hij heeft pas acht duels bij São Paulo gespeeld. Ik kan daarom niks met het onbegrip. Iedereen zal het ermee moeten doen."

'Waarom speelt Neres niet bij Ajax?'

Klaassen geschorst

En dus lijkt het erop dat Bosz met zijn vertrouwde elftal de 2-1 achterstand zal proberen weg te poetsen. Op één cruciale positie na dan, want aanvoerder Davy Klaassen ontbreekt wegens een schorsing.

"Davy Klaassen is niet te vervangen. Iedere speler is uniek. De speler die hem vervangt, zal op zijn manier gaan spelen", aldus Bosz, die nog niet wilde zeggen of Donny van de Beek de vervanger zal zijn.

FC Kopenhagen mist twee belangrijke spelers. Ex-PSV'er Mathias 'Zanka' Jørgensen is geschorst en Rasmus Falk Jensen, de maker van de openingsgoal vorige week, is geblesseerd.

Bosz: "Natuurlijk zal het voor Kopenhagen een aderlating zijn zonder die twee. Maar er zullen twee andere spelers gaan spelen met andere kwaliteiten. De manier van spelen zal niet zo veel veranderen, denk ik. Ik vond dat aanvoerder Jørgensen al weinig initiatief nam van achteruit."

"Het gaat er morgen om wie de speelstijl het beste uitvoert. Wij moeten spelen zoals we altijd spelen. En dan zijn we goed genoeg om te winnen van Kopenhagen. Ik vind dat wij beter kunnen voetballen. En op dat vlak moeten wij het beslissen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl