Dafne Schippers ontvangt het estafettestokje van Jamile Samuel bij de Spelen in Rio
NOS SportAangepast

Schippers voert estafetteploeg aan bij World Relays in Nassau

Dafne Schippers zal in april met de nationale ploeg van de partij zijn bij de World Relays op de Bahama's. De topsprinster komt bij het estafette-evenement, dat sinds 2014 bestaat, met Nederland in actie op de 4x100 meter.

Naast Schippers heeft de Atletiekunie ook Naomi Sedney, Jamile Samuel, Madiea Ghafoor en Marije van Hunenstijn geselecteerd voor de World Relays in Nassau, waar voor de beste acht teams een startbewijs klaarligt voor de WK atletiek in Londen in augustus.

Bij de Olympische Spelen ging het in de series mis met de Nederlandse vrouwen. Door een miscommunicatie bij de eerste wissel tussen Schippers en Samuel eindigden de Europese kampioenen uiteindelijk als vijfde en werd een finaleplaats misgelopen.

Martina

De mannenselectie voor de 4x100 meter bestaat uit kopman Churandy Martina, Solomon Bockarie, Hensley Paulina, Joren Tromp, Giovanni Codrington en Dimitri Juliet.

De 4x200 meter, 4x400 meter en 4x800 meter staan ook op het programma in Nassau, maar aan die nummers doet Nederland niet mee, al had de Atletiekunie voor de 4x400 voor vrouwen wel een uitnodiging ontvangen. Het tweedaagse evenement wordt op zondag 23 april afgesloten met de gemengde 4x400 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl