Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer klopt Johnson en treft nu Nadal

De tennisliefhebbers kunnen zich gaan opmaken voor een nieuwe clash - de 36ste al inmiddels - tussen Roger Federer en Rafael Nadal. Nadat de Spanjaard al eerder was doorgedrongen tot de laatste zestien bij het masterstoernooi in Indian Wells, is ook zijn Zwitserse rivaal daarin geslaagd: Federer klopte in de derde ronde Steve Johnson via twee tiebreaks: 7-6 (3), 7-6 (4).

Het is voor het eerst sinds hun allereerste treffen, in 2004 in Miami, dat beide tennistoppers al zo vroeg in een toernooi tegenover elkaar komen te staan. De laatste confrontatie was de finale van de Australian Open van eind januari, toen Federer zijn achttiende grandslamtitel veroverde.

Federer, die vier keer de titel pakte in Indian Wells, kwam tegen Johnson op eigen service nooit in de problemen. Zijn Amerikaanse opponent keek wel vier keer tegen een breakpoint aan, maar wist die allemaal te overleven. In de tiebreaks kwam hij echter tekort tegen Federer, die in totaal twaalf aces produceerde en 32 winners sloeg.

Federer wint, nu wacht Nadal

Djokovic tevreden

Novak Djokovic verschafte zich een plaats in de vierde ronde door Juan Martin del Potro te verslaan. De als tweede geplaatste Serviër, die het toernooi vijf keer won, waaronder de laatste drie edities, was in drie sets te sterk voor de Argentijn: 7-5, 4-6, 6-1.

Djokovic was vooral tevreden over zijn derde set. "Toen speelde ik het beste tennis van dit jaar, denk ik. Ik hoop dat ik dat kan voortzetten, met name bij de returns. Dat zal ik nodig hebben in de partij van morgen."

Djokovic verslaat Del Potro in Indian Wells

Die wedstrijd, net als Federer-Nadal een partij in het onderste kwart van het toernooischema, zal gaan tegen de Australiër Nick Kyrgios, die in twee sets een andere 'coming man', de Duitser Alexander Zverev, verschalkte: 6-3, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl