Wladimir Balentien (links) wordt gefeliciteerd met zijn homerun
NOS SportAangepast

Honkballers declasseren Cuba en bereiken halve finales

De Nederlandse honkballers hebben in de tweede ronde van de World Baseball Classic (WBC), het officieuze WK, vernietigend uitgehaald tegen Cuba: 14-1. Die cijfers stonden al na zeven innings op het scorebord.

De zege bleek goed voor een plaats in de halve finales, omdat Japan later op de dag Israël versloeg. De WBC-debutant werd met 8-3 opgerold door de Aziaten die zich als groepswinnaar bij de laatste vier meldden. Voor de halve finales verplaatst het toernooi zich naar Los Angeles.

Furieus

Nederland ging in Tokio furieus van start met meteen in de openingsinning al een homerun van Wladimir Balentien met twee man op de honken: 3-0. Ook daarna bleven de punten binnenstromen. Slechts in één slagbeurt bleef Oranje droogstaan.

In de derde inning sloeg Balentien de bal opnieuw over de omheining, een voorbeeld dat Yurendell de Caster kort daarop volgde. In de zevende inning liet Kalian Sams de vierde homerun voor Nederland aantekenen.

De suprematie van Nederland was zo groot dat bondscoach Hensley Meulens het zich kon permitteren enkele van zijn topkrachten rust te gunnen en 'reserves' in te zetten. Daardoor hebben nu alle veldspelers bij Oranje speeltijd op hun naam staan bij de WBC.

Versterking

Diegomar Markwell stond zes innings op de heuvel bij Nederland, dat bij het halen van de halve finales versterking krijgt in de persoon van Kenley Jansen. De pitcher van Los Angeles Dodgers geldt als een van de beste closers in de Amerikaanse Major League.

Hij sloeg de eerste twee rondes van de WBC in samenspraak met zijn club over, maar sluit in 'zijn' LA alsnog aan bij Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl