NOS SportAangepast

Herlings heeft nog altijd pijn, maar 'topvijf moet mogelijk zijn'

Na de vijftiende plaats in Qatar en de zeventiende plaats in Indonesië mikt Jeffrey Herlings - ondanks een pijnlijke hand - komend weekend bij de GP van Argentinië in zijn derde MXGP-race op een plaats in de topvijf.

Herlings mikt op de top-5, ook al rijdt hij met pijn

"Het gaat nog weken duren voordat ik terug ben op mijn oude niveau", laat Herlings weten. "Maar ik verwacht dat het in Argentinië al stukken beter gaat. De pijn is veel minder. Een plek tussen drie en vijf moet mogelijk zijn."

In de MX2 was er meer respect voor me. Hier kijkt niemand naar me.

Jeffrey Herlings

De 22-jarige Limburger werd drie keer wereldkampioen in de MX2-klasse en besloot dit jaar zijn geluk te beproeven in de koningsklasse MXGP. In de voorbereiding brak hij echter zijn middenhandsbeentje.

"Het herstel gaat goed, maar wel trager omdat ik blijf crossen", legt Herlings uit. "Mijn debuut is wel tegengevallen, moet ik zeggen. In Qatar kon ik het eigenlijk niet houden vanwege de pijn. Dan sta je al een race achter, maar het is nog zeker niet over."

Misbruik

Als nieuweling wordt hij ook niet gespaard in de MXGP. "Iedereen weet dat ik niet top ben en daar maken ze ook misbruik van. Ze pakken me hardhandig aan. In de MX2 was er meer respect voor me. Hier kijkt niemand naar me."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl