De prijs werd vanmiddag in Almelo uitgereikt.
NOS NieuwsAangepast

Dordrecht heeft de beste markt van Nederland

De zaterdagmarkt van Dordrecht is uitgeroepen tot de Beste Markt van Nederland 2017. De prijs werd uitgereikt door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), die zich inzet voor de toekomst van de markt en marktkooplui.

De Dordtse markt liet de Haagse markt en de markt in Enschede achter zich. De markt won de titel al eerder in 2002 en 2004. Amersfoort en Maastricht wonnen in de categorieën kleine en middelgrote markt.

Doel van de verkiezing is het bevorderen van ondernemerschap in de ambulante handel. Volgens voorzitter Henk Achterhuis van de CVAH is het belangrijk dat de markt zich duidelijk onderscheidt van supermarkten en andere concurrenten. "Ambachtelijke producten, kennis over het product en klantgerichtheid staan daarbij centraal."

Marktmeester van Dordrecht Ruud de Dreu is blij met de winst. Hij denkt dat de markt mede heeft gewonnen door hun klantvriendelijkheid en ondernemerschap. "Als visboer moet je de klant goed advies kunnen geven over welke vis geschikt is voor welk gerecht. Dat kunnen de medewerkers bij de supermarkt niet." Volgens De Dreu zal de markt in Dordrecht de komende maanden meer bezoekers krijgen. "Zo'n prijs trekt toch dagjesmensen aan."

Toekomst

Volgens Achterhuis is het moeilijk om te zeggen of het goed of slecht gaat met de markt. "Dat hangt af van het artikel dat je verkoopt." Kramen die non-foodproducten verkopen hebben veel concurrentie van discounters als Action en Primark. "Maar kramen in de foodsector doen het juist heel goed", zegt hij.

In Nederland zijn wekelijks zo'n 850 markten. Op die markten werken ongeveer 25.000 marktkooplieden en staan ruim 10.000 kramen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl