Een boot van de waterpolitie in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Waterpolitie vaart niet uit en klaagt over gebrek aan budget

De waterpolitie vaart niet uit. De agenten hebben hun boten aan de kant gelegd, omdat ze vinden dat er onvoldoende budget voor hen wordt vrijgemaakt. Voor noodoproepen zijn ze nog wel beschikbaar.

Leden van de waterpolitie controleren beroeps- en recreatievaart op rivieren, kanalen, meren en langs de kust. Er werken 150 mensen, op twaalf grote schepen en tientallen kleinere vaartuigen.

Politievakbond ACP beticht de politieleiding ervan dat die zich te veel op de cijfers richt. "Wat collega's nodig hebben om hun werk te doen, speelt simpelweg geen rol", zegt de voorzitter van de vakbond. Volgens hem is er al zes jaar onvrede over onvoldoende personeel om goed en veilig te kunnen werken.

Prematuur

Ook in een concept-adviesrapport over wat de waterpolitie nodig heeft gaat het naar de smaak van de vakbond te veel over het budget.

Korpschef Akerboom heeft een brief gestuurd aan de actievoerders. Hij vindt de actie erg prematuur, omdat over de functies en bezetting nog wordt gesproken. Hij roept daarom de waterpolitie op om de actie te beëindigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl