Burgemeester Bart De Wever
NOS Nieuws

Burgemeester Antwerpen verbiedt Turkse bijeenkomst

Burgemeester Bart De Wever van Antwerpen heeft een bijeenkomst verboden van de Grijze Wolven van de Turkse MHP, de Partij van de Nationalistische Beweging. Die extreem-rechtse partij wilde vrijdag bijeenkomen in Antwerpen.

De Wever heeft op basis van een veiligheidsanalyse van de politie besloten geen goedkeuring te geven. Volgens de politie zou de openbare orde door de bijeenkomst in het Antwerpse district Berchem in het gedrang kunnen komen.

Het Vlaams Belang had al een betoging tegen de Grijze Wolven aangekondigd. "Wij dulden niet dat de Turken in dit land als vijfde colonne door Turkije worden opgejut en onze vrije samenleving van binnenuit ondergraven", zei Vlaams Belang tegen VTM Nieuws.

Genk

Het is al de tweede keer dat een MHP-bijeenkomst in Antwerpen wordt verboden.

In Genk staat ook een bijeenkomst van de Turkse partij over het aanstaande referendum in Turkije over uitbreiding van de macht van president Erdogan op het programma. De Genkse burgemeester Dries heeft daar geen bezwaar tegen.

Om aan een meerderheid te komen, heeft Erdogan een alliantie gesloten met Devlet Bahçeli, de leider van de MHP, die in het Turkse parlement 39 van de 550 zetels heeft. De MHP was tot voor kort fel tegen het presidentiële systeem en er is binnen de partij veel verdeeldheid over de voorgestelde grondwetswijziging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl