De moeder en haar baby kwamen klem te zitten
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

27.000 euro boete voor Bart Smit na liftongeluk

Speelgoedwinkel Bart Smit moet een boete van 27.000 euro betalen vanwege een liftongeluk afgelopen zomer. Een vrouw en baby kwamen toen vast te zitten in een liftschacht, terwijl de lift naar beneden kwam.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat het bedrijf niet genoeg maatregelen heeft genomen om bezoekers van de winkel te beschermen, meldt Omroep Brabant.

Schoonmaken

Het ging mis bij het schoonmaken van de vloer van de liftschacht. Het platform van de lift was daarvoor stilgezet op de eerste verdieping. Maar nadat het stofzuigen klaar was, werd de liftdeur niet goed gesloten.

Toen een klant de lift wilde gebruiken, had ze niet door dat er iets mis was. Ze stapte met een buggy, met daarin haar kind van een jaar oud, in de schacht. Vervolgens viel de deur in het slot en kwam de lift naar beneden.

Klem

De moeder probeerde de lift tegen te houden, maar werd naar beneden gedrukt. Het gevaarte stopte pas op vijftig centimeter van de grond, vermoedelijk omdat de buggy klem was komen te zitten.

Omstanders hebben de liftdeur opengebogen en de moeder en haar kind bevrijd. De baby had lichte verwondingen.

Bezwaar

Volgens de inspectie was het ongeluk te voorkomen geweest als de werknemers van Bart Smit zich aan de voorschriften van de liftfabrikant hadden gehouden.

Het bedrijf kan nog tegen de boete in bezwaar en beroep gaan.

Advertentie via Ster.nl