James moet meerdere erkennen in Harden

LeBron James wordt gezien als een van de beste basketballers ter wereld, maar het gaat hem even niet voor de wind. Met Cleveland Cavaliers verloor hij voor de vierde keer in vijf NBA-duels. Houston Rockets was met een uitblinkende James Harden te sterk: 117-112.

Harden realiseerde alweer zijn zestiende triple-double van het seizoen met 38 punten, 10 rebounds en 11 assists. Mede dankzij elf punten van hem wist Houston in het derde kwart een achterstand om te buigen in een voorsprong, die in het laatste kwart kwart met succes werd verdedigd.

James tekende voor 30 punten bij titelhouder Cleveland, dat zijn 22ste nederlaag van het seizoen leed, maar desondanks nog leidt in de Eastern Conference. Houston staat derde in de Western Conference.

Fenomenaal block

In de derby van New York wonnen de Nets na zestien duels eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Knicks werd met 120-112 verslagen. Bij de bezoekers tekende Kristaps Porzingis wel voor de actie van de dag met een fenomenaal block.