Michel Butter
NOS SportAangepast

CPC-loop is voor Butter nuttige rekensom op weg naar Rotterdam

Voordat gisteren de City-Pier-Cityloop van start ging, had Michel Butter al zestien kilometer gelopen over het parcours. Allemaal om optimaal voorbereid te zijn voor de marathon van Rotterdam over vier weken.

"Drie kilometer voor het einde probeer ik dan te versnellen", laat Butter weten. "Dat is op 18 kilometer, maar voor mij staat de teller dan al op 34. Allemaal om een marathon te simuleren."

De City-Pier-Cityloop - vaak kortweg aangeduid als CPC-loop - is een halve marathon en telt dus 21,1 kilometer. Rotterdam is 42,2 kilometer. De komende weken loopt Butter nog twee wedstrijden om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de Maasstad.

"Dat wedstrijdelement kun je thuis niet nabootsen met trainingen", legt hij uit. "En in die wedstrijden probeer ik de tweede helft sneller te lopen dan de eerste helft. Als dat lukt, komt ik met een voldaan gevoel over de finish."

Elfde plaats

In de City-Pier-Cityloop eindigde Butter op de elfde plaats op 4 minuten en 55 seconden van winnaar Geoffrey Yegon. Maar daarmee was zijn dag nog niet ten einde, zo liet Butter weten. "Nu ga ik uitlopen en weer terug mijn hoogtetent in."

Cherono tweede in City-Pier-City, Yegon en Schlumpf zegevieren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl