Roger Federer
NOS SportAangepast

Nog een keer winnen en dan treffen Federer en Nadal elkaar weer

Anderhalve maand na hun zinderende finale bij de Australian Open lijken Roger Federer en Rafael Nadal zich te kunnen opmaken voor hun volgende onderlinge ontmoeting, de 36ste in totaal. In Indian Wells hebben beide spelers nog een zege nodig voor een nieuwe klassieker.

Federer en Nadal wonnen afgelopen nacht in de tweede ronde van het masterstoernooi hun eerste wedstrijd. In de eerste ronde hadden ze een bye.

Eenvoudige zeges

De Zwitser, die in Melbourne de beste was van de twee, versloeg de Fransman Stephane Robert met 6-2, 6-1 en de Spanjaard liet Guido Pella uit Argentinië kansloos: 6-3, 6-2.

Federer en Nadal openen sterk in Indian Wells

"Natuurlijk heb ik de loting gezien", liet Nadal weten over een mogelijke ontmoeting met Federer. "Maar ik bekijk het per dag, zo doe ik het altijd. Ik denk alleen maar aan de volgende wedstrijd. Meer niet."

In de volgende wedstrijd treft Nadal zijn landgenoot Fernando Verdasco en Federer speelt tegen de Amerikaan Steve Johnson. Als de twee tennisgrootheden daarna inderdaad tegen elkaar uitkomen, zal de inzet waarschijnlijk een wedstrijd tegen Novak Djokovic zijn in de kwartfinales.

Flinke test voor Djokovic

Ook de Serviër zit in de onderste helft van het schema (Andy Murray zat bovenin, maar werd gisteren al uitgeschakeld) en ook hij plaatste zich voor de derde ronde door de Brit Kyle Edmund met 6-4, 7-6 (5) opzij te zetten. "Meteen een flinke test", zei hij na afloop tegen het publiek.

Novak Djokovic maakt Kyle Edmund een compliment

Djokovic' volgende tegenstander is de Argentijn Juan Martin del Potro, van wie hij vorig jaar in de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi in Rio de Janeiro verloor.

Hegemonie

Djokovic, Federer en Nadal hebben samen twaalf van de laatste dertien edities van het toernooi in Indian Wells gewonnen. Sinds 2004 is Ivan Ljubicic, de huidige coach van Federer, de enige andere speler die in de Californische woestijn heeft gezegevierd. De Kroaat deed dat in 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl