Ron Jans
NOS VoetbalAangepast

PEC-trainer Jans vindt nieuwe uitdaging bij KNVB

Ron Jans heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De coach van PEC Zwolle treedt deeltijd in dienst van de KNVB als hoofddocent voor de cursus coach betaald voetbal. Hij zal vanaf april zijn nieuwe werkzaamheden bij de bond combineren met zijn huidige trainerschap in Zwolle, waar hij na dit seizoen vertrekt.

De 58-jarige Jans gaat zich eerst bezighouden met het selecteren van twaalf tot veertien cursisten voor de vernieuwde opleiding uit de 25 aanmeldingen die de KNVB heeft ontvangen. Daarna zal Jans als persoonlijk begeleider optreden van een aantal van die cursisten.

“Dat zal ook mijn hoofdtaak worden,” vertelt Jans in Studio Voetbal, die benadrukt dat hij nog niet klaar is als trainer. "Ik wil kijken hoe het is om een jaar lang niet als hoofdcoach actief te zijn en dingen te doen waar je normaal niet aan toekomt."

Jans over nieuwe functie bij de KNVB

De in Zwolle geboren oefenmeester gaf in de winter aan dat hij behoefte had aan iets nieuws na vier seizoenen PEC. Zijn eerste drie jaren waren zeer succesvol: hij won de KNVB-beker, wist zich ieder jaar gemakkelijk te handhaven en haalde zelfs Europees voetbal. Dit seizoen gaat het echter minder. Na een matige start staat PEC nu dertiende, vier punten boven de degradatiestreep.

Vernieuwde opzet

De KNVB liet onlangs weten dat de toelatingseisen voor de cursus coach betaald voetbal iets zijn versoepeld en dat de voetbalbond aan de cursisten gaat vragen waar ze behoefte aan hebben. Ook is het de bedoeling dat Jans, samen met oud-trainer Leon Vlemmings, de cursisten gaat stimuleren te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen.

Ron Jans als trainer van PEC Zwolle

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl