Justin Reid Ross van Amsterdam

Hockeyers van Amsterdam en Rotterdam houden elkaar in evenwicht

De hockeyers van Rotterdam zijn er niet in geslaagd drie punten in te lopen op concurrent Amsterdam. Het duel tussen beide topploegen in de hoofdklasse eindigde zondag met een 2-2 gelijkspel.

Simon Egerton opende na twee minuten de score namens Rotterdam, waarna de Amsterdammers terugkwamen via Boris Burkhardt. Vervolgens bracht Jeroen Hertzberger Rotterdam weer op voorsprong. Uiteindelijk trok Justin Reid-Ross de stand met een strafcorner weer gelijk.

Amsterdam en Rotterdam in evenwicht

Koploper Bloemendaal versloeg Tilburg in eigen huis met 5-0 waardoor de voorsprong op Amsterdam nu zes punten bedraagt. Pinoké won uit met 2-0 bij Oranje Rood. Door die zege vergroot de hockeyploeg uit Amstelveen de voorsprong op Tilburg.

Oranje Rood staat na de nederlaag nog steeds derde, maar de Eindhovenaren moeten na vandaag wel Rotterdam en Kampong naast zich dulden. Die beide ploegen hebben nu evenveel punten als Oranje Rood.

Kampong boekte een ruime zege op Qui Vive: 7-1. Martijn Havenga scoorde drie keer, twee doelpunten kwamen voort uit een strafcorner.

Oranje-RoodPinoké 0-2

Ook HGC zette een grote uitslag neer. De club uit Wassenaar klopte Hurley met 6-0 in een wedstrijd waarin Kenny Bain en Dick Möhlmann beiden twee keer scoorden. Tristan Algera en Lucas Martinez tekenden voor de andere treffers.

Almere verloor thuis met 5-1 van Den Bosch. Terrence Pieters bracht met een strafcorner even de hoop terug bij Almere, toen hij bij een 2-0 achterstand de marge terugbracht naar een goal. Maar nog geen twee minuten later zette Dylan Witherspoon Den Bosch op 3-1 en was het pleit beslecht. Uiteindelijk maakten Gijs Campell en Sebastien Dockier de laatste twee treffers.