Emotie bij Memphis Depay na een van zijn goals tegen Toulouse

Depay excelleert en scoort op weergaloze wijze

Memphis Depay begint zijn draai te vinden in Lyon. In het thuisduel met Toulouse was de Nederlander goed voor twee goals, waarvan één van exceptioneel niveau.

De 23-jarige speler begon bij Olympique Lyonnais als linkerspits en voelde zich in die rol tegen middenmoter Toulouse duidelijk op z'n gemak. Lyon ging met 2-0 de rust in na doelpunten van Christophe Jallet en Maxwel Cornet. Daarna was het de beurt aan Depay.

In de 53ste minuut kon de van Manchester United overgekomen aanvaller eenvoudig het zestienmetergebied indribbelen, waarna hij met een diagonaal schot scoorde.

Zijn tweede treffer, de 4-0, was van grote schoonheid: hij kapte zich halverwege het veld vrij, had blijkbaar gezien dat de doelman ver voor zijn doel stond en schoot vervolgens de bal vanuit de middencirkel met een heerlijke boog in het net. Door de zege staat Lyon steviger op de vierde plaats in de Ligue 1.

Moeizaam herstel PSG

Paris Saint-Germain heeft zich op een moeizame manier hersteld van de doordeweeks dreun tegen FC Barcelona in de Champions League. Op bezoek bij hekkensluiter Lorient wonnen de Parijzenaars met 2-1. De achterstand op koploper AS Monaco is daardoor weer drie punten.