Cherono tweede in City-Pier-City, Yegon en Schlumpf zegevieren

Elizeba Cherono is op de tweede plaats geëindigd bij de City-Pier-Cityloop. De 28-jarige Nederlandse moest bij halvemarathonrace in Den Haag alleen de Zwitserse Fabienne Schlumpf voor zich dulden.

Schlumpf komt voornamelijk uit op de steeplechase op de baan, maar ze kan ook op de halve marathon behoorlijk uit de voeten. In 2015 eindigde ze al eens als derde op de CPC-loop. Zondag finishte ze in 1.10.17, drie seconden voor Cherono.

Choukoud beste Nederlander

Bij de mannen won Geoffrey Yegon. De Keniaan finishte na 59.56 en z'n landgenoot Edwin Kiptoo, tweevoudig winnaar van de Dam tot Damloop, bleef ook net onder het uur. Khalid Choukoud eindigde als beste Nederlander in 1.04.07.

Geoffrey Yegon en Fabienne Schlumpf (rechts) tijdens de medailleceremonie van de City-Pier-Cityloop