Maartje Paumen neemt een strafcorner

Laren en Kampong doen goede zaken in hoofdklasse hockey

In de hoofdklasse hockey bij de vrouwen ging het vandaag vooral om de wedstrijden tussen de ploegen die concurreren om de vierde plaats. Laren versloeg Oranje-Rood en daardoor zakt de ploeg uit Eindhoven van de vierde naar de zevende plaats.

Stephanie de Groof scoorde namens Laren twee strafcorners, waarmee zij haar ploeg na rust liet terugkomen van een 0-1 achterstand.

Lieke van Wijk benutte bovendien haar eerste strafcorner sinds haar rentree. Zij zette daarmee de eindstand op 3-1. De clubtopscorer kampte met blessures dit seizoen en had sinds 9 oktober niet meer gescoord.

Kampong

Kampong versloeg Groningen met 3-2 waardoor de Utrechtse club in het spoor blijft van Laren.

Het gat tussen de twee ploegen is nog steeds een punt. Kampong passeert Oranje-Rood op de ranglijst. Twee andere kandidaten voor de vierde plaats, HDM en Hurley, speelden 2-2.

Top-twee boekt overtuigende zeges

Den Bosch won thuis van Bloemendaal met 5-0. Maartje Paumen benutte twee strafcorners. Afgelopen week kondigde zij aan na dit seizoen haar club te verruilen voor Royal Antwerp HC uit België.

SCHC klopte MOP met 4-0, waardoor het gat met de koploper vier punten blijft. Roos Drost opende de score met een strafcorner.

Na rust zorgden Delfina Merino (2-0 en 4-0) en Ginella Zerbo (3-0) voor de doelpunten.