Dani Schahin viert de 3-0 van Roda JC tegen FC Groningen

Roda JC moeiteloos langs slap FC Groningen

Roda JC heeft thuis een probleemloze zege geboekt op FC Groningen. De Limburgers hadden het duel van meet af aan onder controle en boekten een verdiende 3-1 zege.

Roda had voor rust amper wat te duchten van het belabberd spelende Groningen. Dat was slechts een keer in de buurt van een kans, maar doelman Benjamin van Leer was eerder bij de bal dan Bryan Linssen.

Aan Roda-zijde was Mikhail Rosheuvel het bedrijvigst: hij schoot al een keer voorlangs en stond met een voorzet vanaf rechts aan de basis van de 1-0 van Abdul Ajagun. Die kopte van dichtbij de bal door de handen van doelman Sergio Padt in het dak van het doel.

Abdul Ajagun zet Roda JC op 1-0

Padt moet weer passen

Dani Schahin had er in de eerste minuut van de tweede helft 2-0 van moeten maken: hij dook ineens vrij voor Padt op om de bal vervolgens net naast te schieten. Kort daarna kreeg Mimoun Mahi een minstens zo grote kans, maar de gelijkmaker bleef uit omdat hij over de bal maaide.

Tien minuten na rust moest Padt opnieuw passen bij een kopbal, die dit keer van het hoofd kwam van Christiaan Kum na een corner van Adil Aussar.

En kort na een gemiste kans van Linssen (rakelings naast) kreeg Padt weer een kopbal om de oren. Schahin zag Mitchel Paulissen vrij staan bij de tweede paal en bediende hem op maat.

Doelpunt en rood Linssen

Linssen deed een kwartier voor tijd nog wat terug voor Groningen door de 3-1 te maken, maar onderscheidde zich daarna ook negatief. De aanvaller kreeg in de blessuretijd een directe rode kaart wegens natrappen.