NOS SportAangepast

Nederlandse judoka's imponeren bij grand slam Bakoe

De Nederlandse judoka's hebben prima gepresteerd bij het grandslamtoernooi in Bakoe. Guusje Steenhuis, Michael Korrel en Tessie Savelkouls grepen in Azerbeidzjan de eindzege.

Nederlandse judoka's presteren sterk in Bakoe

Steenhuis won het evenement voor de derde keer op rij. De judoka versloeg in de finale van de klasse tot 78 kilogram haar landgenote Marhinde Verkerk op ippon.

Steenhuis en Verkerk stonden vorig jaar in Azerbeidzjan ook tegenover elkaar in de finale van het prestigieuze evenement.

Het betekent voor Steenhuis haar vijfde titel op een grandslamtoernooi na Abu Dhabi (2016), Bakoe (2015 en 2016) en Tyumen (2015).

Verkerk kwam in Bakoe voor het eerst in actie sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze werd toen boven Steenhuis verkozen om aan de Spelen deel te nemen.

Marhinde Verkerk baalt van de nederlaag tegen Steenhuis

Korrel greep in zijn eerste grandslamfinale direct de eindzege. Hij bleef in de klasse tot 100 kilogram overeind tegen publieksfavoriet Elmar Gasimov, die bij de Spelen nog zilver won.

Korrel had tot Bakoe een keer gewonnen en een keer verloren van Gasimov. Beide duels waren in Parijs. De Nederlander won de taaie finale van bijna acht minuten uiteindelijk in de golden score door een strafje voor Gasimov.

Michael Korrel toont zijn blijdschap na zijn eerste titel op een grandslamtoernooi

Savelkouls maakte het Nederlandse succes compleet door de eindstrijd van de klasse boven de 78 kilogram te winnen. Ze deed dit bovendien in haar eerste grandslamfinale.

Net zoals Steenhuis met Verkerk deed, gooide ze de Turkse Kayra Sayit eerst op haar rug, waarna de Savelkouls het met een houdgreep afmaakte.

Tessie Savelkouls kan haar geluk niet op bij het binnenhalen van haar eerste grandslamzege

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl