NOS SportAangepast

WK halen wordt race tegen de klok voor Ligtlee

Ligtlee: WK? Eerst kijken hoe ik ervoor sta

Over precies een maand beginnen in Hongkong de wereldkampioenschappen baanwielrennen. En het is maar de vraag of de olympisch kampioene op de keirin, Elis Ligtlee, daar wel aanwezig is.

De 22-jarige Eerbeekse reed zaterdag pas haar eerste serieuze wedstrijd sinds de Spelen van Rio, augustus vorig jaar. Wat er sindsdien met haar is gebeurd? De pees in haar rechterknie was overbelast. Ze had pijn. "Het is nu zo goed als over. Ik voel het alleen nog een beetje in het krachthonk."

'Geouwehoer met blessure'

Dus kan ze weer de baan op, voor het eerst sinds december. "Ik voel wel zenuwen. Maar ik moet in mijn achterhoofd houden: ik ben een half jaar alleen maar bezig geweest met revalideren. Ik had alleen maar geouwehoer met die blessure. Het is niet te zeggen hoe ik ervoor sta..."

Elis Ligtlee kan het niet geloven: olympisch goud

En dat laatste blijkt essentieel voor haar. "Ik ga niet naar de WK om pelotonvulling te zijn. Ik wil wel goed zijn voordat ik daar ga rijden."

Dus er is nog twijfel of ze überhaupt gaat? "Ja. Dit is pas mijn eerste serieuze wedstrijd. Ik wil eerst kijken hoe het nu gaat."

Wisselend

De eerste dag in Alkmaar verliep wisselend. Op de sprintonderdelen zag het er redelijk uit. Alleen op de keirin bleek dat ze nog inhoud mist.

Die kan ze nog opdoen in bijvoorbeeld Gent, waar ze over een week een wedstrijd rijdt. Daarna moet de kogel door de kerk. "De tijd is mijn tegenstander. Maar als ik er alles voor doe, denk ik dat het goed komt."

Elis Ligtlee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl