Floyd Mayweather
NOS SportAangepast

Kooivechter McGregor krijgt Mayweather (40) toch weer ring in

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather is bereid zijn pensioen even op te schorten. De veertigjarige bokser, een van de beste en meest succesvolle boksers ooit, kondigde zaterdag aan dat hij in wil gaan op de uitdaging van de Ierse kooivechter Conor McGregor.

'Money', zoals de bijnaam van de boksmiljardair luidt, wil het al in juni opnemen tegen McGregor.

Conor McGregor viert zijn zege met de Ierse vlag

"Ik wil geen gehuil meer horen over geld. Teken die papieren en laten we in juni vechten'', riep Mayweather met de van hem bekende bravoure in een boodschap aan McGregor.

De Ier daagde Mayweather eind vorig jaar uit, nadat hij er als eerste in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts.

'Show me the money'

Het grootste struikelblok voor het doorgaan van het gevecht is geld. McGregor heeft aangegeven 100 miljoen dollar te willen krijgen als hij tegen Mayweather in de ring stapt, een bedrag dat tot dusverre niemand bereid is op te hoesten.

Eerste partij sinds 2015

Mayweather bokste in september 2015 zijn laatste wedstrijd. Hij bleef als profbokser in 49 partijen ongeslagen. Hij won ze allemaal, waaronder het bijzonder lucratieve 'Gevecht van de Eeuw' in mei 2015 tegen de Filipijn Manny Pacquiao.

De gefortuneerde Amerikaan sloeg 26 tegenstanders knock-out.

UFC-vechter Conor McGregor (r) haalt uit, en mist Nate Diaz maar net

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl