Mikaela Shiffrin
NOS SportAangepast

Shiffrin al zeker van eindzege wereldbeker slalom

Mikaela Shiffrin heeft haar eerste kristallen kogel van dit seizoen binnen. De 21-jarige Amerikaanse verzekerde zich zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Squaw Valley van de eindzege in het klassement op de slalom.

Shiffrin zag haar enige overgebleven concurrente, Veronika Velez Zuzulová uit Slowakije, uitvallen tijdens de eerste run. Met alleen de slotwedstrijd volgende week in Aspen nog te gaan, is Shiffrin aan kop van het klassement door niemand meer te passeren.

Shiffrin heeft wereldbeker slalom binnen

De drievoudig wereldkampioene én olympisch kampioene op de slalom won het wereldbekerklassement van haar favoriete onderdeel al drie keer eerder; in 2013, 2014 en 2015.

Shiffrin won ook de wedstrijd in Squaw Valley, maar daar was wel een val van Wendy Holdener voor nodig. De Zwitserse, in de eerste manche 0,02 sneller dan Shiffrin, was nog maar twee poortjes van haar eerste WB-overwinning op de slalom verwijderd, maar ging toen onderuit.

Bernadette Schild, de jongere zus van Marlies, vijfvoudig winnares van de wereldbeker slalom, eindigde op de derde plaats.

Ook algehele wereldbeker?

Shiffrin ligt dit seizoen ook op koers om voor het eerst het algemene wereldbekerklassement te winnen. Na de eerste run in Squaw Valley staat de Amerikaanse op de tweede plaats, op 0,02 van de Zwitserse Wendy Holdener.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl