Vreugde bij ADO na de 1-0 van Mike Havenaar

Eerste zege voor ADO Den Haag sinds half december

ADO Den Haag heeft drie belangrijke punten overgehouden aan het thuisduel met NEC. Dankzij een doelpunt van Mike Havenaar, ruim een kwartier voor tijd, werd het 1-0.

Het is voor de 29-jarige Havenaar, die vijf minuten voor het maken van de winnende in de ploeg kwam voor Guyon Fernandez, zijn eerste competitiegoal sinds augustus van vorig jaar.

Voor ADO is het de eerste zege sinds 18 december, toen Sparta in Den Haag met 1-0 werd verslagen.

Mike Havenaar kwam kort voor zijn goal in de ploeg voor Guyon Fernandez

ADO had voor rust wel veel balbezit, maar wist niet één keer gevaarlijk te worden. NEC kreeg drie grote kansen: een fraaie krul van Mohamed Rayhi eindigde op de lat, Robert Zwinkels tikte een even mooie krul van Gregor Breinburg uit de kruising en de doorgebroken Jay-Roy Grot faalde oog in oog met de ADO-doelman.

In een leuke fase na rust regende het opeens kansen. Namens NEC mikte Rayhi te hoog en schoten Grot en Ali Messaoud in kansrijke positie recht op doelman Zwinkels af. Aan de overkant stuitte Edouard Duplan op Joris Delle, vloog een fraaie volley van Tom Trybull recht in de handen van de NEC-doelman en schoot Dion Malone net naast.

Virusinfectie

Een kwartier voor tijd was het ADO dat op voorsprong kwam. Mike Havenaar, zes minuten eerder ingevallen, kon vrij inkoppen bij een vrije trap van Ruben Schaken. De Japanner kampte lang met een virusinfectie en kwam voor de zesde keer op rij als invaller het veld in.

NEC ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nog kansen via Julian von Haacke (een puntertje na een solo) en Ali Messaoud (kopbal). Zwinkels, die een uitstekende wedstrijd keepte, maakte beide pogingen onschadelijk.