NOS SchaatsenAangepast

Weer wint Nuis, maar: ik ben wel een beetje teleurgesteld

Nuis wint, maar: ik had het toch sneller verwacht

De 1.000 meter is dit schaatsseizoen het domein van Kjeld Nuis. Alles won hij. Bij de wereldbeker, EK sprint, WK afstanden en WK sprint. En dus was het ook geen verrassing dat Nuis bij de wereldbekerfinale in Stavanger de snelste was.

De 27-jarige Leidenaar dook als enige rijder onder de 1.09 seconden (1.08,76). En dat moet een goed gevoel geven, zou je zeggen. Maar Nuis zou Nuis niet zijn als hij ook na een overtuigende overwinning niet iets te klagen had.

  • NOS
    Uitslag 1.000 meter mannen
  • NOS
    Eindklassement 1.000 meter mannen

Kritisch

"Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Ik had het sneller verwacht. Ik was gewoon niet snel vandaag. Ik denk dat we tijdens de training een beetje meewind hadden, want ook op de 500 meter waren de tijden niet heel snel", aldus Nuis.

"Ik win met een halve seconde voor de nummer twee. Dat voelt wel heel lekker. Ik heb dat vaker gedaan dit seizoen. Ik zei al dat ik zin had in een toetje en dat heb ik mezelf wel gegeven hier."

Nuis verzekert zich van 15.000 dollar (ruim 14.000 euro) door het eindklassement van de 1.000 meter te winnen. Dit weekend kunnen daar nog twee eindzeges bijkomen.

In het klassement van de 1.500 meter staat hij tweede achter Denis Joeskov en in het overallklassement staat hij stevig aan de leiding. Dat kan respectievelijk nog 15.000 en 25.000 dollar (ruim 23.000 euro) opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl