Dirk Kuijt viert de 1-0 van Feyenoord tegen ADO Den Haag
NOS VoetbalAangepast

Kuijt heeft 'streepje voor' achter zich gelaten

Of Dirk Kuijt nu een streepje voor heeft bij Feyenoord of niet: het moet raar lopen als de aanvoerder zondag (14.30 uur) in de thuiswedstrijd tegen AZ geen basisplaats heeft. "Ik weet wel of ik speel of niet", zegt Kuijt. "Maar de trainer maakt zondag de opstelling bekend."

Feyenoord kampt tegen AZ met een waslijst aan blessures. Eljero Elia, Bilal Basaçikoglu, Marko Vejinovic, Terence Kongolo en Brad Jones zijn allemaal niet inzetbaar. De plek van Jones onder de lat gaat zelfs voor Kuijt te ver, maar verder kan de Katwijker eigenlijk overal uit de voeten.

Zo lonkt voor het eerst in ruim een maand weer een plek in de basis. Nadat Kuijt op 11 februari tegen FC Groningen werd gepasseerd, toonde hij zich ontevreden. "Ik dacht dat ik als leider van Feyenoord wel een streepje voor had", reageerde Kuijt destijds.

Een week later stelde trainer Giovanni van Bronckhorst dat niemand een streepje voor heeft bij Feyenoord. Er leken zowaar enkele (haar)scheurtjes te zijn ontstaan in het hechte Rotterdamse collectief.

Kuijt: wat gebeurd is, is gebeurd

"Wat gebeurd is, is gebeurd...", blikt Kuijt daar nu op terug. "Ik heb mijn mening en gevoel op dat moment laten spreken. Vervolgens heb ik het achter me gelaten. Ik wil me alleen richten op mijn prestaties op het veld. Ik ben klaar als de trainer me nodig heeft."

Sprake van een vormdip, zoals sommigen beweerden, was er volgens Kuijt niet. "Ik heb wel wat last gehad van fysiek ongemak. Tegen ADO Den Haag was het niet mijn beste wedstrijd en ik voelde me ook niet op m'n best, dat kan. Mindere wedstrijden zitten er ook tussen."

Kuijt kan niets met 'gunfactor' Feyenoord

De 36-jarige routinier kijkt veel liever vooruit. De eredivisie duurt nog negen speelrondes. Als Feyenoord zich weer kan oprichten na de zeperd bij Sparta van vorige week, wacht een volle Coolsingel.

"We zijn bezig aan een fantastisch seizoen en staan al 26 wedstrijden bovenaan, maar we kunnen onszelf alleen maar belonen door die laatste negen finales goed af te sluiten. We zijn begonnen met niets, we staan nog op niets, maar aan het einde van de rit willen we wel iets. Dat is waar we voor gaan."

Wat het duel met AZ betreft: vorig seizoen was Kuijt in De Kuip goed voor een hattrick tegen de Alkmaarders. "Laten we maar op herhaling gaan dan", besluit Kuijt.

Drie keer Kuijt tegen AZ vorig seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl