Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: Vilhena is geen misdadiger, wij staan achter hem

Het belangrijkste nieuws voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kwam vanochtend uit Zeist. De tuchtcommissie oordeelde dat de elleboog van Tonny Vilhena tegen Sparta-speler Mathias Pogba een schorsing voor vier duels (waarvan een voorwaardelijk) rechtvaardigt.

"Als je het vergelijkt met andere overtredingen, dan vind ik het heel zwaar gestraft", aldus Van Bronckhorst. "Daarom zijn we ook in beroep gegaan. In Zeist leek het wel alsof hij een misdaad had gepleegd. Je kunt van alles van hem vinden, hij gaat voorop in de strijd, maar hij heeft nog nooit een rode kaart gehad. Wij staan achter Tonny."

Van Bronckhorst: straf voor Vilhena veel te zwaar

Feyenoord ging in beroep tegen de straf en bepleit bij monde van advocaat Joris van Benthem vrijspraak. Maar zeker is dat Vilhena zondag tegen AZ gewoon op het veld kan staan. En dat komt niet slecht uit.

Ziekenboeg

In een cruciale fase van de competitie, met wedstrijden tegen AZ, sc Heerenveen en Ajax in het vooruitzicht, begint de ziekenboeg van Feyenoord namelijk vol te stromen. Brad Jones, Terence Kongolo, Marko Vejinovic, Bilal Basaçikoglu en Eljero Elia missen allen het duel van zondag.

"We hebben een grote selectie", relativeert Van Bronckhorst, "Je weet dat dit kan gebeuren, dus we maken er geen probleem van".

Vooral aanvallend zijn de opties voor Van Bronckhorst beperkt, al is de beschikbaarheid van Nicolai Jørgensen (enkelblessure) een meevaller. De oplossing ligt voor de hand: Dirk Kuijt.

En laat die nu net met drie goals verantwoordelijk zijn geweest voor de 3-1 zege op AZ vorig seizoen.

Giovanni van Bronckhorst overlegt met bankzitter Dirk Kuijt tijdens Sparta-Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl