NOS VoetbalAangepast

Cocu geniet van Barcelona, maar reageert niet op vacature

Cocu geniet van Barcelona, maar reageert niet op vacature

De opzienbarende comeback van FC Barcelona in de Champions League heeft PSV-trainer Phillip Cocu veel plezier gedaan. En niet alleen als voormalig Barcelona-speler. "Het is een mooi voorbeeld voor PSV. Het bewijst maar weer eens dat alles mogelijk is", aldus Cocu op de persconferentie voor het duel met Go Ahead Eagles van zaterdag.

En voor PSV is nog van alles mogelijk. Twee weken geleden werd de landskampioen na de nederlaag bij Feyenoord nog afgeschreven als titelkandidaat. Maar na het puntenverlies van Feyenoord en Ajax van vorige week gloort er weer hoop in Eindhoven. De achterstand op Ajax is vier punten, de kloof ten opzichte van Feyenoord is acht punten.

"Je moet altijd in je kansen blijven geloven, ook als ze klein zijn", zei Cocu. "Zo’n wedstrijd van Barcelona maakt dat geloof tastbaar."

Maar de situatie van PSV is natuurlijk wel heel anders, weet Cocu. "Barcelona had zelf invloed op dat duel. En wij hebben niet overal zelf invloed op. Wij richten ons nu eerst op de positie boven ons. We willen dichter bij Ajax komen."

Marco van Ginkel is weer terug bij PSV

Terugkeer Van Ginkel

De Eindhovenaren kunnen zaterdag weer beschikken over Marco van Ginkel. De middenvelder moest vorige week in het duel met Roda JC (4-0) toekijken vanwege een knieblessure. "Van Ginkel is fit genoeg om te starten", aldus Cocu. "Hij heeft de laatste twee dagen volop meegetraind en voelt zich goed."

De PSV-trainer verwacht zaterdag geen makkelijke avond in Deventer, waar Feyenoord in november met 1-0 verloor. "Go Ahead Eagles is een team met veel snelheid voorin. Ze hebben met Daniel Crowley een technische spelverdeler en ze vechten voor elk punt."

Vacature bij Barcelona

Toch nog even Barcelona: trainer Luis Enrique vertrekt na dit seizoen uit Catalonië. Is dat geen mooie vacature voor Cocu? "Ik hoef niet te reageren, want ik ben bij PSV en ik richt me alleen op PSV."

"Of het een droom zou zijn? Iedereen heeft ambitie. Maar ik richt me op hetgeen waar ik invloed op heb. Maar dat Barcelona een fantastische club is, dat staat buiten kijf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl