Marcel Hesse kwam gisteravond de Thessaloniki Grill binnen lopen
NOS NieuwsAangepast

'Ik herkende Marcel niet als de kindermoordenaar'

De uitbater van het eethuis waar de voortvluchtige Marcel Hesse zich gisteravond meldde, had eerst niet door dat hij met de moordverdachte sprak. "Hij had zijn bril niet op, ik herkende hem niet", zei Georgios Chaitidis van de Thessaloniki Grill.

Hesse kwam even na 20.00 uur het restaurant binnenlopen, gekleed in het zwart, met een paraplu en een zak uien bij zich. "Belt u alstublieft de politie, ik ben Marcel", zei de jongen tegen Chaitidis.

Toen Chaitidis niet-begrijpend vroeg "Welke Marcel dan?", raadde de jongen hem aan zijn naam op internet op te zoeken. Daarna herkende Chaitidis hem en belde de politie.

Marcel Hesse op een foto die is vrijgegeven door de politie

Binnen enkele minuten werd Hesse zonder verzet gearresteerd door een handvol politieagenten. Hesse vertelde hun meteen dat er dichtbij een huis in brand stond. Daar werd later het lichaam van een dode jongeman gevonden.

Hesse heeft inmiddels een verklaring gegeven aan de politie, maar daar is nog niets over naar buiten gebracht. Ook is er nog niets gezegd over de identiteit van het tweede slachtoffer.

Opgelucht, maar bedroefd

Hesse was drie dagen voortvluchtig na de moord op zijn 9-jarige buurjongen. Nadat het kind met messteken om het leven was gebracht, zette Hesse beelden van het slachtoffer online.

In de stad Herne hangt de vlag halfstok. Ook is er op het gemeentehuis een condoleanceregister geopend. "We zijn opgelucht dat de vermoedelijke dader is opgepakt, maar diep bedroefd dat er nog een tweede slachtoffer is gevallen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl