Beslag op rekeningen Staatsloterij opgeheven

De Staatsloterij heeft het kort geding tegen Loterijverlies gewonnen. De rechter heeft bepaald dat het beslag op tegoeden van de Staatsloterij per direct is opgeheven.

Loterijverlies, dat zegt te handelen namens 80.000 loterijdeelnemers, had beslag laten leggen op ruim 120 miljoen euro aan tegoeden van de Staatsloterij.

De rechter betwijfelt of de BV van Loterijverlies daadwerkelijk al die mensen vertegenwoordigt. Ook heeft de rechter laten meewegen dat de belangen voor de Staatsloterij erg groot zijn.

Hoge Raad

Het conflict tussen de Staatsloterij en de stichting van deelnemers sleept al jaren. De deelnemers voelden zich misleid doordat de loterij ook loten die niet verkocht waren, liet meedoen in de trekking en de Hoge Raad gaf ze in 2015 gelijk.

Via een stichting onder leiding van een advocaat, Ferdy Roet, proberen de leden het inleggeld terug te vorderen. Woensdag ging de rechter akkoord met de beslaglegging op de rekeningen van de staatsloterij.

Beslag op rekeningen Staatsloterij opgeheven

De Staatsloterij had het kort geding van vandaag aangespannen om het beslag te laten opheffen. Als de rechter dat had afgewezen, was de uitbetaling van prijzen na de trekking van vanavond mogelijk vertraagd.

Bizar

De Staatsloterij vindt het volkomen terecht dat de "bizarre" en "onnodige" beslaglegging is opgeheven. De loterij benadrukt dat Roet niet namens de leden van Loterijverlies optreedt.

Ook zegt de Staatsloterij dat er constructief met een andere stichting, de Stichting Staatsloterijschadeclaim, aan een oplossing gewerkt wordt voor mensen die van 2000 tot en met 2007 hebben meegespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl