Leonardo in het shirt van Ajax
NOS VoetbalAangepast

Leonardo keert terug op de Nederlandse velden

De Braziliaan Leonardo Vitor Santiago is terug op de Nederlandse velden. De voormalig aanvaller van Feyenoord en Ajax heeft een contract getekend bij FC Eindhoven.

De 34-jarige Leonardo leek in eerste instantie al in augustus bij de Jupiler League-club te tekenen, maar omdat hij een speler is van buiten de Europese Unie bleek hij te duur voor de Eindhovenaren. En dus vroeg Leonardo een Nederlands paspoort aan. Het daarbij behorende papierwerk is inmiddels afgerond en daarmee krijgt Leonardo alsnog de kans om weer in Nederland te spelen.

"Het is vandaag mijn verjaardag. Het is een speciale dag voor mij, want ik heb ook een contract getekend bij FC Eindhoven. Ik ben blij", schrijft Leonardo op Facebook.

Feyenoord en Ajax

Leonardo begon zijn carrière bij Feyenoord en beleefde daar een flitsende beginperiode. Hij was onderdeel van het team dat in 2002 de UEFA Cup won. Maar na twee seizoenen kwam de linksbuiten steeds minder aan spelen toe.

Via NAC Breda kwam hij in 2007 bij Ajax terecht. Maar ook in Amsterdam kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Leonardo keerde terug bij NAC en speelde daarna nog voor Red Bull Salzburg, Ferencvárosi TC, 1860 München en Newcastle United Jets (Australië).

Leonardo kan nog niet in actie komen voor Eindhoven, omdat Newcastle United Jets hem nog moet vrijgeven. Volgens Leonardo gebeurt dat zo snel mogelijk en hij hoopt in het slot van de competitie nog van waarde te kunnen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl