Sarina Wiegman en Foppe de Haan
NOS VoetbalAangepast

'Bak ervaring van Foppe helpt ons verder richting EK'

Het Nederlands vrouwenelftal heeft nog vier maanden om zich voor te bereiden op het EK in eigen land. De Algarve Cup, waar Oranje als vijfde eindigde, was de eerste test van de nieuwe bondscoach Sarina Wiegman en haar assistent Foppe de Haan. Vivianne Miedema is enthousiast over het duo.

"Het is ontzettend gaaf om met Foppe te werken", zegt Miedema in Langs de Lijn En Omstreken. "Je merkt dat hij een bak aan ervaring heeft. Hij helpt ons en stimuleert ons. Dat gaat ons richting het EK echt verder brengen."

In Portugal versloeg Oranje vice-wereldkampioen Japan in de wedstrijd om de vijfde plaats. "Dat is een lekkere afsluiter van de week. Dat ik de 3-2 in de laatste minuut maakte, maakt het helemaal mooi."

Japan werd in 2011 nog wereldkampioen. Op het WK in 2015 verloor Nederland, toen nog onder leiding van bondscoach Roger Reijners, in de achtste finales van Japan.

Nederlandse voetbalsters knap voorbij Japan

Miedema kijkt terug op een succesvol toernooi in Zuid-Portugal. "We hebben best een positieve week gehad met drie overwinningen. We hadden best wat hoger kunnen eindigen, maar ik denk dat het een goede week is geweest."

'Puntjes op de i'

Op 16 juni opent Nederland het EK in de Galgenwaard tegen Noorwegen. Tot die tijd is er nog werk aan de winkel, volgens Miedema. "We moeten de puntjes nog op de i zetten. We moeten volwassener worden. Maar ik denk dat het een supermooi EK gaat worden. Spelen voor volle stadions geeft altijd een kick."

Wiegman: blij met Foppe in het team

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl