Arsène Wenger maakt zich boos op de arbitrage
NOS VoetbalAangepast

Engelse kranten genadeloos voor Wenger

De druk op Arsenal-trainer Arséne Wenger wordt almaar groter. Nadat in de voorgaande weken al sterke geruchten de kop hadden opgestoken over een naderend vertrek van de Franse coach uit Londen, heeft de 5-1 nederlaag van dinsdagavond in de Champions League tegen Bayern München de positie van Wenger nog eens verder ondermijnd.

"Wenger weg", kopt de Engelse tabloid The Sun. Ook andere kranten kennen weinig genade met de geplaagde coach. Volgens The Guardian "kijkt Wenger in de afgrond" na de vernedering door Bayern. Volgens The Times was de wedstrijd "een absoluut dieptepunt" voor de Fransman.

Door de dubbele afgang tegen Bayern vindt ook de BBC het moeilijk niet te geloven dat het verhaal-Wenger bezig is aan zijn laatste hoofdstuk.

'Arbitrage heeft avond verziekt'

Wenger zelf legde de schuld voor het vernederende verlies bij de scheidsrechter. "De Griekse arbitrage heeft deze avond verziekt", klaagde de Fransman na afloop.

Ook de eerste wedstrijd in München had Arsenal met 5-1 verloren. Door die twee pijnlijke afstraffingen is Arsenal voor de zevende keer op rij in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld. De frustratie was ook bij Wenger merkbaar.

"Walcott had voor ons een strafschop moeten krijgen, Lewandowski stond buitenspel, het was geen strafschop voor Bayern en tot overmaat van ramp geeft de scheidsrechter eerst geel en dan rood aan Koscielny", zei de coach. "Het is onbegrijpelijk en schandalig."

Arsenal-fans willen af van Wenger

Ook de fans van Arsenal lieten blijken het tijdperk van Wenger wat hen betreft ten einde is. Al voor de wedstrijd riepen zij op tot het vertrek van de Fransman, die al 21 jaar aan het roer staat bij Arsenal. Zijn contract loopt dit seizoen af. Wenger ontweek op de persconferentie na de wedstrijd opnieuw vragen over een mogelijk afscheid. "Ik ben hier om over voetbal te praten, niet over mijn toekomst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl