Franck Ribery, Arjen Robben en Arturo Vidal

Ook in Londen laat Bayern niets heel van Arsenal

Bayern München heeft zich zoals verwacht probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 5-1 thuiszege op Arsenal van drie weken geleden won de ploeg van coach Carlo Ancelotti ook in Londen met 5-1.

Bij Arsenal, dat voor de zevende keer op rij in de achtste finales werd uitgeschakeld, haakte Danny Welbeck in de warming-up ziek af en zijn vervanger Olivier Giroud kreeg de eerste kans. De kopbal van de Fransman schampte de paal.

Dat was het enige hoogtepuntje in de verder gezapige openingsfase.

Walcott verrast Neuer

Na twintig minuten was het bij de tweede kans voor Arsenal wel raak. Theo Walcott verraste Manuel Neuer vanuit een lastige hoek met een kiezelhard schot. Even kregen de Arsenal-fans hoop en met de steun van het publiek ging de thuisploeg op jacht naar nog drie doelpunten.

Theo Walcott verrast Manuel Neuer in de korte hoek

Bayern, met Arjen Robben in de basis, speelde zeker niet groots, maar leek totaal niet onder de indruk en hield vrij simpel stand. Vlak na rust miste Giroud nog wel een goede kopkans, maar kort daarna was het duel beslist.

Laurent Koscielny duwde Robert Lewandowski omver, kon op aanraden van de assistent-scheidsrechter met rood vertrekken en zag de Pool scoren vanaf de stip.

Kaartenhuis

De Duitsers voerden daarna het tempo op en al snel viel ook de 1-2. Na slecht uitverdedigen van David Ospina en Alexis Sánchez schoof Robben de bal eenvoudig binnen.

Arjen Robben met de 1-2

Arsenal stortte als een kaartenhuis in en Bayern bleef vrolijk de aanval zoeken. Nadat Douglas Costa voor 3-1 gezorgd had, zorgde Arturo Vidal met een mooi wippertje en een intikker voor het slotakkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl