Bondsbureau KNVB
NOS VoetbalAangepast

Amateurs en BVO's in gesprek over verbeteren voetbalpiramide

De KNVB is van plan een aantal veranderingen door te voeren in de voetbalpiramide. De voetbalbond meldt dat de directie maandag gesprekken heeft gevoerd met vertegenwoordigers van de Tweede en Derde divisie, Jupiler League, Eredivisie en de ledenraad amateurvoetbal.

Het aantal verplichte contractspelers in het amateurvoetbal en de deelname van beloftenteams waren de belangrijkste agendapunten. Tijdens het gesprek zijn de aanwezigen het eens geworden over voorstellen tot verbeteringen van de voetbalpiramide. Aankomende donderdag worden de voorstellen met de betrokken clubs besproken.

Licentievoorwaarden

In de Tweede en Derde divisie zijn er sinds dit seizoen licentievoorwaarden ingevoerd: voorwaarden die clubs helpen gefaseerd toe te groeien naar een hoger niveau in het geval van promotie. De verplichting contractspelers te registreren leidde tot onvrede bij een aantal clubs.

Het voorstel is het minimum aantal uren in een contract te beperken; van twaalf uur naar tien uur (Tweede divisie) en acht uur (Derde divisie) per week. Daarnaast onderzoekt de KNVB of er naast het verplichte aantal contractspelers, ook contracten met minder uren kunnen worden aangeboden.

Jeugdopleiding

Er ligt een voorstel op tafel waarbij het aantal contractspelers is gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club. Hoe beter de jeugdopleiding wordt gewaardeerd, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren.

Het aantal beloftenteams wordt mogelijk gemaximaliseerd naar vier teams in een competitiepoule van achttien clubs. Onder welke voorwaarden dat gebeurt, en in welke competities de beloftenteams worden ingedeeld, wordt later bepaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl