Juul Franssen
NOS SportAangepast

Judobond reageert voor het eerst in de zaak-Franssen

Voor het eerst heeft de Nederlandse judobond gereageerd op de ruzie met judoka Juul Franssen. Volgens de JBN heeft Franssen een geboden oplossing voor een mogelijke studieschuld niet aangegrepen.

Een van de redenen dat Franssen niet fulltime op het centrale trainingscentrum Papendal wil trainen, is dat ze mogelijk een studieschuld oploopt als ze niet binnen een termijn van tien jaar haar studie afrondt. Volgens de bond was het mogelijk die termijn met een jaar te verlengen, maar is Franssen daar niet op ingegaan.

Naar de rechter

Vorige week maakte Franssen bekend dat zij naar de rechter stapt om ervoor te zorgen dat ze in Rotterdam met haar eigen trainers kan blijven werken en om haar A-status van NOC*NSF terug te krijgen.

Welles-nietes-spelletje tussen judobond en Franssen

De 27-jarige Franssen werd onlangs door de judobond uitgesloten van deelname aan internationale wedstrijden. Ook mag ze niet meedoen aan trainingsstages met de nationale topsportselectie en raakte ze op 1 februari haar A-status kwijt.

De bond wil dat alle judoka's centraal gaan trainen op Papendal.

Gesprekken leverden niets op

Die centralisatie is na de Olympische Spelen van Rio ingegaan. Morgen wordt de Wim Ruska-hal, waar de judoka's nu trainen, officieel geopend. Met diverse topjudoka's is naar een individuele oplossing gezocht.

Ook met Franssen voerde de bond diverse gesprekken. Haar werd voorgesteld dat zij pas na de WK in augustus naar Papendal hoefde te verhuizen. Tot die tijd zou ze twee keer in de week op Papendal trainen. Volgens de bond heeft Franssen zich niet aan dat voorstel gehouden.

Na de uitsluiting door de judobond is Franssen wel blijven trainen. De 27-jarige judoka, die bij haar laatste grandslamwedstrijd in Abu Dhabi nog goud won, wil vanuit Rotterdam haar carrière voortzetten en heeft inmiddels verschillende sponsors gevonden.

Wanneer het kort geding tussen Juul Franssen en de judobond dient, is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl