Team Sky traint op Mallorca
NOS WielrennenAangepast

Renners Sky scharen zich achter ploegbaas Brailsford

Veel renners van Team Sky hebben zich op Twitter achter hun ploegbaas David Brailsford geschaard. Dat deden de renners nadat Cyclingnews.com een verhaal had gepubliceerd waarin stond dat enkele renners van de Britse wielerploeg het beter zouden vinden als Brailsford zou vertrekken. Cyclingnews baseerde zich bij dat verhaal op één bron, die alleen anoniem zijn verhaal wilde doen.

Wat is er aan de hand?

Het rommelt al weken bij de rijkste wielerploeg in het peloton. De ploeg heeft moeite om sommige verhalen uit te leggen aan de wielerwereld én aan een Britse parlementscommissie die onderzoek doet naar het reilen en zeilen van de ploeg.

Er zijn vraagtekens over het gebruik van de ontstekingsremmer triamcinolone door Bradley Wiggins vlak voor de start van een drietal grote rondes. Ook kan de ploeg niet bewijzen dat er een onschuldig middel (fluimucil) voor honderden euro's vanuit Engeland naar Frankrijk werd getransporteerd, terwijl datzelfde product voor een paar euro legaal te koop is in elke Franse apotheek.

De laptops waar het bewijs op zou moeten staan, zijn volgens de ploeg gestolen. Daarnaast verklaarde Brailsford zelf gebruik te hebben gemaakt van door de ploeg bestelde cortisonen. Dit zei hij pas nadat de Britse antidopingautoriteit had gezegd dat er wel heel veel van dat medicijn was besteld.

Samengevat: het rommelt bij de Britse wielerploeg die bij de oprichting ethiek hoog in het vaandel had staan. Volgens Cyclingnews.com twijfelen de renners of Brailsford kan blijven. Maar op Twitter verklaren de renners volledig achter hun 'Dave B.' te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl