Joost Luiten
NOS SportAangepast

Frustraties lopen hoog op bij Luiten in Mexico

Joost Luiten is bij het Mexico Championship op de 25ste plaats geëindigd en daar was hij op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Vooral het missen van een hele reeks birdieputts in de vierde en laatste ronde dreef hem tot waanzin.

"Ik raak zeventien greens vandaag", meldt de regerend kampioen van het KLM Open op zijn website. "Op één putt ik voor een eagle (twee slagen onder baangemiddelde) en de rest voor een birdie (één slag onder baangemiddelde). Als je dan maar één birdie maakt, voelt het alsof je op elke hole je kans misloopt."

Zestien keer par

De Bleiswijker begon de dag juist met die ene birdie. Die liet hij volgen door zestien pars en een dubbele bogey, waardoor hij zeven plekken inleverde. "Op de enige hole waar ik slagen laat liggen, heb ik meteen vier putts nodig. Dat is gewoon echt totale onzin en niet nodig. Ik mis twee keer een putt van een meter."

Luiten speelde dit jaar vier toernooien op de Europese Tour en telkens eindigde hij in de top-30, maar nooit bij de beste twintig. "Mijn spel is gewoon goed genoeg, maar als je dan vier dagen niets weet te 'holen' en eigenlijk heel makkelijk 25ste wordt, weet je dat er nog veel meer in zit. Het is wachten tot de putter weer een beetje gaat lopen."

Johnson maakt status waar

Dustin Johnson werd winnaar van het Mexico Championship. De nieuwe nummer één van de wereld bleef op de spannende laatste dag met een score van 270 (-14) de Brit Tommy Fleetwood een slag voor.

Met vier birdies op de frontnine leek de Amerikaan het toernooi vroegtijdig naar z'n hand te zetten. Op de backnine zette hij de deur evenwel op een kier en Jon Rahm leek daarvan te profiteren. De Spanjaard nam de leiding over, maar moest die weer overdragen aan Johnson, die zijn tweede toernooi op rij won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl