De Britse sprintster Asha Philip in actie bij de EK indoor
NOS SportAangepast

Philip volgt Schippers op bij EK indoor

Asha Philip heeft zich bij de EK indoor de erfenis van Dafne Schippers toegeëigend. De Britse sprintster volgde in Belgrado de Nederlandse op als Europees indoorkampioene op de 60 meter.

Philip sloeg toe aan het slot van de race. De Oekraïense Olesja Povch was in de eindstrijd rap uit de startblokken. Philip, die voor het eerste sprintsucces voor Groot-Brittannië sinds 1984 zorgde, won in 7,06 seconden.

Iets langzamer dan Schippers

Daarmee was ze 0,01 langzamer dan de winnende tijd van Schippers in 2015 in Praag. Povch eindigde in 7,10 als tweede. Het brons ging, ook in 7,10, naar de Poolse Ewa Swoboda.

Voor Philip was het haar eerste individuele hoofdprijs op een internationaal titeltoernooi. Ze veroverde eerder wel medailles met de estafetteploeg: goud bij de EK in 2014, zilver vorig jaar op de EK in Amsterdam en olympisch brons in Rio.

Philip is de opvolgster van Dafne Schippers bij de EK indoor

Op de 800 meter prolongeerde Selina Büchel de Europese titel. De Zwitserse was in de spannende finale met 2.00,38, een nationaal record, maar 0,01 sneller dan de Britse Shelayna Oskan-Clarke.

Büchel nam al vroeg in de wedstrijd de leiding, maar wist de Britse constant vlak achter zich. Op de laatste 100 meter kwam Oskan-Clarke zelfs naast Büchel, maar na het bekijken van de finishfoto bleek dat de Zwitserse iets eerder over de streep was gekomen.

Fotofinish beslist 800 meter in voordeel van Buchel

Ivana Spanovic bracht het publiek in extase met goud bij het verspringen. De Servische won met een sprong van 7,24 meter. Alleen Heike Drechsler en Galina Tsjistjakova sprongen ooit verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl