Pinoké-speler Wouter Brasem

Topvier maakt geen fout, Pinoké verrast HGC

In de mannenhockeycompetitie heeft de topvier geen fouten gemaakt en in drie gevallen zelfs flink uitgehaald. Lager op de ranglijst viel wél een verrassing te noteren. Pinoké klopte HGC met 3-1 en nam afstand van de onderste regionen.

Koploper Bloemendaal was met 6-2 duidelijk te sterk voor Hurley, maar wist het verschil in kwaliteit pas na rust in cijfers tot uitdrukking te brengen. De openingsgoal kwam zelfs op naam van Stijn Jolie, die een strafbal benutte en dat in de tweede helft nog eens deed. In de afgelopen twee wedstrijden wist hij ook al zes keer het doel te vinden.

Bij de gasten was Blake Govers het productiefst. De Australiër sloeg tweemaal toe vanuit een strafcorner en schoot ook een keer raak vanaf de stip.

HC Tilburg Kampong 0-3

Ook Amsterdam won met 6-2 en ook de hoofdstedelingen hadden een speler in de gelederen die driemaal doel trof. Mirco Pruyser scoorde in het uitduel met Qui Vive vanuit een strafcorner, maar was ook goed voor twee velddoelpunten.

Diede van Puffelen schoot bij Rotterdam uit zijn slof met drie goals. Hij had daar tegen Almere, dat met 8-2 ten onder ging, bovendien geen strafballen of -corners voor nodig.

Nieuwe, succesvolle coach

Pinoké liet zich opnieuw van z'n beste kant zien. Na de 0-0 tegen Bloemendaal van vorige week won het deze speelronde met 3-1 van HGC, dat daardoor terrein verloor in de strijd om een ticket voor de play-offs.

Lucas Martinez zette de gasten uit Wassenaar in de 28ste minuut nog op voorsprong, maar Joost Rijksen had de schade voor de Amsterdammers nog voor de pauze weggewerkt. In de tweede helft zorgden aanvoerder Wouter Brasem en Dennis Warmerdam voor de overwinning voor de ploeg van de nieuwe en dus al snel succesvolle coach Jesse Mahieu.