NOS SportAangepast

Kupers strijdend ten onder in finale 800 meter

Thijmen Kupers is er niet in geslaagd op de slotdag van de EK indoor in Belgrado de Nederlandse medaillevangst te verdubbelen. De nummer drie van 2015 kwam in de finale van de 800 meter niet verder dan de vijfde plaats: 1.50,47.

Kupers finisht als vijfde in EK-finale 800 meter

Kupers deed lang mee om de prijzen, maar in het gevecht met twee Spanjaarden ging het in de laatste bocht mis. De Nederlander viel na het nodige duw- en trekwerk terug.

Kszczot kampioen

De Poolse favoriet Adam Kszczot veroverde voor de derde keer in zijn loopbaan de Europese indoortitel. Hij was al de sterkste op de 800 meter in 2011 en 2013. Achter hem liep de Deen Andreas Bube naar zilver. Het brons was voor de Spanjaard Alvaro de Arriba.

Kupers was de laatste Nederlander die in Belgrado in actie kwam. De Oranjeploeg haalde een medaille: Liemarvin Bonevacia pakte brons op de 400 meter. Kupers had er graag nog een medaille aan toegevoegd op de slotdag. "Ik zat in een goede positie."

Kupers: alle ledematen vlogen in de rondte

Het gevecht met de Spanjaarden in de laatste bocht kostte hem een plak. "Op een gegeven moment vlogen alle ledematen in de rondte. Dan verlies je zoveel snelheid", keek de Nederlander terug op het duw-en trekwerk.

Kupers kende door een blessure een moeizame aanloop naar de EK indoor, maar bleek in Belgrado goed in vorm. "Tactisch was de finale zwaar. Ik wist dat de Pool Kszczot voorbij zou komen. De race ging daarna net even iets anders dan ik vooraf had bedacht. Dit is toch een beetje balen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl