NOS SchaatsenAangepast

Wereldkampioen Wüst: een andere titel dan normaal

Zelden was het allroundtoernooi bij de vrouwen zo spannend als in 2017. Voor de zesde keer in haar schaatscarrière werd Ireen Wüst wereldkampioen.

Wüst: dit is een zwaarbevochten titel

"Het is een andere titel dan normaal", vertelde de 30-jarige Wüst na afloop. "Een zwaarbevochten titel, behaald ook dankzij de steun van mijn ploeg, begeleiding en familie."

Nadat ze het goud had veiliggesteld, liet Wüst weten dat ze geen goede aanloop had gekend naar de WK in Hamar. "Ik had last van pijntjes", aldus Wüst, die daardoor een trainingsstage vroegtijdig had moeten beëindigen. "Het waren vrouwendingetjes, ik had last van cystes. Gelukkig heb ik alles goed op de rit gekregen, maar het was niet de ideale route."

Wüst reed in de voorlaatste rit tegen titelverdedigster Martina Sábliková en moest vervolgens afwachten hoe Miho Tagaki, die na drie afstanden aan de leiding ging in het klassement, en Antoinette de Jong het eraf zouden brengen. "Heel erg spannend was dat, maar ik ben blij dat ik 'm heb! Miho reed een heel sterk toernooi, het is goed voor het schaatsen dat er vanuit de snelle kant ook iemand aan komt bij het allrounden."

De Jong: geen abonnement meer op derde plek

Antoinette de Jong, ploeggenoot van Wüst, belandde net naast het podium in Hamar. "Ik ben best tevreden over mijn races, maar ik had er meer uit willen halen", zei De Jong na afloop. "Ik moet hier tevreden mee zijn, maar helaas heb ik mijn abonnement op de derde plaats niet aangehouden."

De Jong: "Echt heel zonde, want ik had graag voor dit publiek een podiumplek willen halen. Nu baal ik nog heel erg, maar ik kan wel verder met deze race. Bovendien ben ik ook heel blij, want Ireen heeft een fantastisch toernooi gereden."

Wüst en Kramer worden 'beter van een goed team'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl