Andre Onana wordt beschimpt door het publiek na zijn blunder

Ajax klungelt in Groningen, maar loopt wel punt in op Feyenoord

Ajax heeft niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Feyenoord bij Sparta Rotterdam. De Amsterdammers kwamen bij FC Groningen niet verder dan 1-1 en verkleinden de achterstand op de koploper tot vier punten.

Door geklungel van doelman Andre Onana kwam Ajax tien minuten na rust op achterstand. Hij kapte Bryan Linssen buiten het strafschopgebied brutaal uit, maar de Kameroener kreeg de bal daarna niet weg toen Linssen weer opdook in zijn rug. Onana kreeg daarbij een tik op de hak, maar er werd niet gefloten voor een overtreding.

Bryan Linssen verschalkt Andre Onana

Ajax schakelde daarna een tandje bij. Lang leverde dat niks op, tot Davy Klaassen met een puntertje doelman Sergio Padt klopte. Groningen werd aan het wankelen gebracht, maar meer ook niet. Ondanks een rode kaart voor Samir Memisevic.

De waarde van Klaassen

Klaassen staat nu op twaalf doelpunten en bijna allemaal waren ze belangrijk. Negen keer zorgde hij voor een voorsprong en twee keer voor een gelijkmaker.

Davy Klaassen en Justin Kluivert
    Ajax-speler Kasper Dolberg in duel met FC Groningen-speler Etienne Reijnen
    Ajax-speler Hakim Ziyech in duel met FC Groningen-speler Ruben Jenssen

Voor rust ging er bij Ajax en Groningen te veel mis om het aantrekkelijk te maken voor het publiek. Een fel Groningen had de overhand, maar Ajax kreeg de betere kansen.

Amin Younes trof de paal en bij een counter kreeg Bertrand Traoré de bal net niet onder controle.