Laren verliest van Den Bosch en raakt vierde plaats kwijt

Hockeysters Den Bosch kloppen Laren

De hockeyvrouwen van Laren zijn er niet in geslaagd Den Bosch een zeldzame nederlaag toe te brengen. Op eigen terrein werd met 2-1 verloren van de koploper in de hoofdklasse. Doordat twee concurrenten in de strijd om een play-off-ticket wél wonnen, zakte de Gooise formatie terug naar de zesde plaats op de ranglijst.

Laren vs Den Bosch is ook Van As vs Welten

Laren kwam tegen de landskampioen na twintig minuten op voorsprong dankzij Fabienne Roosen. Lang kon er niet worden genoten van die weelde. Al drie minuten later had Lidewij Welten de gelijkmaker op het scorebord gebracht en nog voor de pauze kwam ook de winnende 2-1 van de stick van de routinier.

Oranje-Rood Kampong 4-1

Oranje-Rood profiteerde optimaal van het puntenverlies van Laren door thuis met 4-1 te winnen van Kampong, een ploeg die de play-offs nog binnen handbereik heeft. Yibbi Jansen speelde een hoofdrol door driekwart van de Eindhovense productie voor haar rekening te nemen. Ze scoorde twee keer uit een strafcorner en verzilverde bovendien een strafbal.

Ook HDM sprong over Laren heen. Bij MOP werd met 2-0 gewonnen en daar mocht de Haagse formatie niet over klagen. De thuisploeg had veelal het beste van het spel, maar HDM wist na rust twee keer het doel te vinden uit een strafcorner, beide keren toegekend na een overtreding buiten de cirkel.