De NOS-wielerwatchers verdelen hun sterren
NOS WielrennenAangepast

Parijs-Nice: wielerwatchers verdelen sterren

Vanaf vandaag zijn de renners acht dagen lang onderweg van Parijs naar Nice. Met aan de start een boel grote namen. De wielerwatchers van de NOS laten hun licht schijnen over de startlijst en voorspellen wie er hoge ogen gaan gooien.

Wout Poels zou in Parijs-Nice voor een goed klassement gaan, maar een knieblessure houdt hem aan de kant. Zijn naam ontbreekt dus in de lijstjes van de wielerwatchers. "Het is erg zonde dat hij er niet bij is", zegt verslaggever Han Kock, die nu vooral naar Steven Kruijswijk kijkt.

"Kruijswijk zal deze koers zien als een opmaat naar de Ronde van Italië. Hij is aan het opbouwen en wil zichzelf testen." Daarom heeft Kock hem niet opgenomen in zijn lijstje. "Ik heb Kruijswijk nog te weinig gezien dit jaar. Hij is op zoek naar een bevestiging dat hij goed in vorm is."

De NOS-wielerwatchers verdelen de sterren

Nelissen Lippens Ducrot Van den Berg Kock
***** Porte Contador Zakarin Porte Zakarin
**** Contador Porte Bardet ContadorContador
*** Ser. Henao D. Martin Kruijswijk Zakarin Porte
** Barguil Bardet Sepulveda I. Izagirre I. Izagirre
* Alaphilippe Barguil Groenewegen Bardet Ser. Henao

De meeste sterren geeft Kock aan Ilnoer Zakarin. "Hij heeft vaak last van tegenslagen, maar kan wel heel goed klimmen. Vorig jaar won hij een mooie etappe in de Tour de France. Zakarin kruipt naar het topniveau. Ik ben benieuwd wat hij kan."

Zakarin staat ook bij Ducrot boven aan het lijstje. "Hij is een renner uit de Russische school met een dopingverleden, dat hem blijft achtervolgen. Voor schaatser Pavel Koelizjnikov was de mentale druk te groot na de meldonium-affaire. Maar Zakarin kan tegen die druk; hij blijft gas geven."

Geel voor Groenewegen?

Ducrot is de enige die een sprinter in zijn lijst heeft opgenomen: hij kiest voor Dylan Groenwegen. "Ik hoop dat hij met de wereldtop kan afrekenen."

"De eerste etappe van vandaag is een rit in lijn. De gele trui ligt voor het oprapen", zegt Han Kock. "Maar ja, hij heeft flinke concurrentie van Marcel Kittel, Alexander Kristoff en André Greipel. Hij zal het zeker niet cadeau krijgen."

"Voor Groenewegen is het heel goed dat hij zich kan meten met de wereldtop. Hij rijdt echt om te winnen en om te groeien naar het niveau voor een ritzege in de Tour", aldus Kock.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl