NOS SportAangepast

Coldenhoff tweede in GP Indonesië na gestaakte race

Motocrosser Glenn Coldenhoff is in de MXGP-klasse als tweede geëindigd bij de Grand Prix in Indonesië. De Brabander eindigde op het extreem zware circuit van Pangkal Pinang achter de Britse winnaar Shaun Simpson.

Coldenhoff tweede in Indonesische 'modderpoel' bij MXGP

Door de hevige regenval was de baan op een aantal plekken zeer moeilijk begaanbaar geworden, waardoor diverse rijders tijdens de eerste manche vast kwamen te zitten. Het leidde vooral voor de neutrale toeschouwers tot vermakelijke taferelen.

Zonder kleerscheuren

Ook Simpson kwam in de slotronde in een diep spoor terecht, maar hij wist zijn motor op tijd uit de modder los te trekken. De Brit hield op de finish ruim zeven seconden over op zijn Nederlandse belager.

"Een stuk op het circuit was erg lastig, maar elke ronde kwam ik gelukkig zonder kleerscheuren door. Dat was denk ik bepalend voor mijn tweede plaats", zei Coldenhoff na afloop.

Reactie Coldenhoff na tweede plaats bij MXGP in Indonesië

Herlings zeventiende

Jeffrey Herlings werd eveneens het slachtoffer van de slechte staat van het circuit en verloor veel tijd. De MXGP-debutant, vorig jaar nog wereldkampioen in de MX2, eindigde daardoor als zeventiende op twee ronden van de winnaar.

De organisatie besloot vervolgens de tweede manche van de MXGP te schrappen, omdat nieuwe regenval ervoor had gezorgd dat het circuit in een modderpoel was veranderd. Het resultaat van de eerste manche werd gepromoveerd tot einduitslag.

De Grand Prix in Indonesië was de tweede race van het seizoen. Vorige week bij de GP in Qatar eindigden Coldenhoff en Herlings over twee manches op respectievelijk de negende en vijftiende plaats.

Diverse motocrossers komen op het circuit van Indonesië in de problemen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl