NOS SportAangepast

Teleurstellende nederlaag voor rugbyers

Teleurstellende nederlaag Nederlandse rugbyers

De Nederlandse rugbymannen hebben hun derde wedstrijd in de Europe Trophy verloren. Portugal was in Amsterdam te sterk (10-26) en nam bovendien de leiding in het algemeen klassement over.

De Portugezen degradeerden vorig jaar uit het Championship en daarom werd de wedstrijd gezien als een echte test voor de ploeg van bondscoach Gareth Gilbert, die graag naar het tweede niveau voor landenteams wil.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd en al na drie minuten maakte Sep Visser een try. De conversie werd benut door Liam McBride.

Met een blessure bij diezelfde McBride begonnen echter de problemen voor Oranje. Gilbert moest zijn ploeg omzetten en daarna ging het steeds minder lopen.

De rust werd nog gehaald met een voorsprong (10-5), maar in de tweede helft strafte Portugal fouten van Nederland direct af.