Simon Schouten wint de KPN Marathon Cup
NOS SchaatsenAangepast

Schouten zet kroon op marathonseizoen

Simon Schouten heeft een ijzersterk seizoen bekroond met de eindzege in het klassement om de KPN Marathon Cup. De schaatser van Royal A-ware stelde de overwinning veilig door in Amsterdam de laatste marathon te winnen.

Van de 14 wedstrijden om de Marathon Cup wist de 26-jarige Andijker er vijf op zijn naam te schrijven. Daarnaast was hij de beste bij natuurijswedstrijden in Noordlaren en in Zweden (Lulea en Falun).

Schouten was in de sprint te snel voor Niels Mesu en Sjoerd den Hertog, die ook in het klassement als tweede en derde eindigden. "Ik was het aan mijn stand verplicht hier te winnen, aangezien er geen groepje weg was", aldus Schouten.

Elma de Vries wint de KPN Marathon Cup

De Vries wint bij vrouwen

Bij de dames won Elma de Vries voor de tweede keer de KPN Marathon Cup. De schaatsster van Palet Schilderwerken, die negen jaar geleden voor het eerst het eindklassement won, werd tweede in Amsterdam achter Irene Schouten.

De Vries (33) begon als leidster aan de slotrace, maar het verschil met Lisa van der Geest en Iris van der Stelt van de MKBasics-ploeg was klein. Mede dankzij het goede werk van haar ploeg kwam de eindzege van De Vries echter niet in gevaar.

"Ik stond voor de wedstrijd bijna te kotsen van de spanning. En dan loopt het toch zo onvoorstelbaar goed af", aldus De Vries, die dit seizoen één marathon won, op schaatsen.nl.

Schouten zet kroon op marathonseizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl