NOS SportAangepast

Brons in Nederlands record voor Bonevacia op EK indoor

Bronzen Bonevacia: ik sta er om 'max' te geven

"Als Nederland blij is, ben ik ook blij." Liemarvin Bonevacia kon zijn geluk niet op na zijn bronzen medaille bij de EK indoor op de 400 meter. De 27-jarige Antilliaan bezorgde de Nederlandse atletiekploeg in Belgrado de eerste medaille.

Bonevacia liep in de finale van de 400 meter naar brons in een Nederlands record: 46,26 seconden. Het oude record stond op naam van Bram Peters met 46,71, uit 2014.

Al eerder brons

Voor Bonevacia, die zich in Madrid op de EK indoor voorbereidde, is het zijn tweede medaille op een internationaal titeltoernooi. Vorig jaar bij de Europese kampioenschappen in het Olympisch Stadion in Amsterdam veroverde hij brons.

In de finale was de Tsjechische titelverdediger Pavel Maslák een klasse apart. Hij veroverde zijn derde Europese indoortitel in 45,77 seconden. Het zilver was voor de Pool Rafal Omelko (46,08).

Bonevacia imponerend naar brons op EK indoor

Bonevacia had Maslák en Omelko voor zich bij de start. De Antilliaan startte scherp, knokte zich naar de tweede plaats. Maslák bevestigde zijn favorietenrol door in de tweede ronde nog te versnellen. Omelko volgde, maar niet meer dan dat. Bonevacia slaagde erin het Deense talent Benjamin Lobo Vedel achter zich te houden.

De blijdschap bij Bonevacia was begrijpelijk. De atleet heeft het eigenlijk niet zo op indooratletiek, gaf hij toe. "Ik ben er een beetje bang voor. Ik wilde het eigenlijk skippen, ik loop nooit zo goed", zei hij. Twee jaar geleden bij de EK indoor in Praag waren de series op de 400 meter ook zijn eindpunt.

"Mijn coach heeft op me ingesproken. Ik heb alles op alles gezet om mezelf te bewijzen dat ik het kan. Supergaaf dit. Als ik op een toernooi ben, sta ik er om 'max' te geven. Maslák heeft indoor betere tijden staan, maar ik moet bewijzen dat ik een man ben. Ik ben iets te hard gestart, daardoor heb ik zilver verloren. Man, ik heb brons. Met een record", klonk het uitzinnig van vreugde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl